2021. sze 03.

Könyvajánló - Mucha Dorka: Puncs

írta: Villám Orsi
Könyvajánló - Mucha Dorka: Puncs

puncs.pngAmikor a könyv végére értem, hálát adtam az égnek, hogy egyetemistaként nem kerültem abba a helyzetbe, amibe a főhös. Hogy egy (nős) tanárom megadja a számát, s csábít az együttlétre, melyet bizonyos módon honorál. Egyből elkezdtek foglalkoztatni a következő gondolatok: 

  • Mi mozgatja azokat, akik valamiféle ellenszolgáltatásért cserébe megjelennek a másikkal?
  • Mikortól számít valaki kitartott partnernek? Vagy mit is jelent ez?
  • Mi van, ha aztán egyszer mégis beleszeretek abba, aki eddig úgymond a "pénztárcám" volt?
  • Hogy viszonyulok ahhoz, ha a "pénztárcámnak" házastársa van?
  • És aki a "pénztárca", ő miért ezt választja? Mi miatt érzi ennek szükségét?

Megannyi kérdés, melyek a könyv kapcsán, annak végén jutottak eszembe. Elkezdett érdekelni a téma, úgyhogy a közeljövőben tervezek még hasonlót olvasni.

Mucha Dorka írásában igazán megtetszett, hogy figyelni kellett, éppen kiről ír. Nem minden fejezet elején volt egyből egyértelmű, hogy melyik szereplő szólal meg, s tetszett, hogy először találgattam, főleg, amikor új fonal jelent meg. A Tanár úrként emlegetett szereplő oldalára még igazán kíváncsi lennék. Talán kapnék néhány fenti kérdésemre is választ.

A könyv röviden összefoglalva egy diáklányról szól, akinek a tanára megadja a telefonszámát. Egyfajta kapcsolat alakul ki köztük. Közben egy másik fiú is szeretne képbe kerülni a lánynál. És az időben és a szereplők között ugrálva kezd tisztulni a kép, hogy vajon mi a teljes történet, s miért alakulhattak egy adott módon a kapcsolatok és a helyzetek.

Nekem több olyan helyzet is volt, amikor teljes szívemből drukkoltam a csajnak, hogy kapja össze magát, lépjen már a sarkára. Szeretek drukkolni a szereplőknek, akkor tudok benne lenni igazán a könyvben. Néha együtt számoltam vele, hogy megnyugodjon. Pszichológus szemmel a különböző önnyugtató magatartásai annyira, de annyira szemléletesek.

Ezt a könyvet inkább nőknek ajánlom, inkább az ő szempontjukból megírt történet. Át lehet fordítani a másik oldalra is, természetesen. Mind a fiatal diáklány, mind a feleség érdekes vonal, így hasonló helyzetben járóknak segíthet megérteni, kiben mi játszódik le.

Hasonló tartalmakért kövess itt a www.lelkedrajta.blog.hu oldalon és a FB-n. Ha pedig segíthetlek saját utad megtalálásában, keress meg bizalommal.

Szólj hozzá

puncs könyvajánló