2021. jún 11.

Könyvajánló: John Marrs - The one

írta: Villám Orsi
Könyvajánló: John Marrs - The one

A tökéletes pár

The One - A tökéletes pár (John Marrs)Jó tíz évvel a sztori előtt egy cég bejelentette, hogy megtalálta azt a gént, ami a lelki társakat párosítja. Létrehoznak egy alkalmazást, ami egy egyszerű vérvétellel biztosítja, hogy megtaláljuk életünk DNS-párját. Megspórolható a hagyományos randizás, egymás megismerése, a "felesleges" csalódások, a klasszikus ismerkedés. Hamar kiderül azonban, hogy kíváncsiságból azok is elvégeztetik a tesztet, akik valójában boldog párkapcsolatban élnek. Vajon kinél vezet ez a párkapcsolatok felbomlásához? És mi a helyzet akkor, ha a DNS-párunk azonos nemű, más vallású, a világ másik végén él? És mi a helyzet akkor, ha a rendszer téved? Elképzelhető ez egyáltalán?

Számomra szólt ez a könyv egy érdekes tudományos lehetőségről. És ennek következményeiről is. Amikor egy évezredek óta hagyományos, bár nem tökéletes rendszert, a pártalálást, megpróbáljuk más szintre emelni. Én nem szerettem volna a randizás élményét kihagyni az életemből, viszont a csalódások persze nem mindig estek jól. Vajon én is elgondolkoztam volna korábban azon, hogy regisztrálok?

Szólt ez a könyv szerelemről is, hogy vajon mi kell ahhoz, hogy szerelembe essünk? Milyen vágyakat és álmokat testesít meg számunkra a másik? Mi kell ahhoz, hogy a két fél vágyai találkozzanak?

És szólt a tökéletesség hajszolásáról is. Felmerült bennem a kérdés, hogy megéri? Avagy mikor éri meg a tökéletesség hajszolása?

Igazán izgalmas regény ez, mely 5 emberről szól, akik értesítést kapnak, hogy megtalálták a DNS-párjukat. Talán leginkább azoknak ajánlom a könyvet, akik A tökéletes párt keresik, számukra különösen érdekes kérdéseket tartogat ez a könnyed stílusú könyv.

Hasonló tartalmakért kövess itt a www.lelkedrajta.blog.hu oldalon és a FB-n. Ha pedig segíthetlek saját utad megtalálásában, keress meg bizalommal.

Szólj hozzá

könyvajánló the one